Избрани Новини

Картонен Барак за Бараково (СНИМКИ)

Региони

16-01-2013, 17:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Село край Кочериново чака дар от културното аташе на САЩ

Картонен Барак Обама в естествен ръст ще краси читалището в кюстендилското село Бараково, съобщава БГНЕС.

Ликът на 44-я президент на САЩ ще бъде дарен от културния аташе на САЩ у нас Ричард Дамстра и ще бъде поставен в специален кът.

Това ще стане факт в 11 часа в петък, 18 януари, при посещението на Дамстра в село Бараково, община Кочериново. Още при избирането на Барак Обама за първи мандат, репортери забелязаха съвпадението в имената на първия чернокож президент в историята на САЩ и китното селце.

Тогава по електронната поща от кметството бе изпратено кратко писмо до Белия дом, в което кметицата Жулиета Лазова ги информира за съвпадението на имената и го поздравиха с избирането му за президент. От Белия дом бързо върнаха имейл, с който информираха българските "бараковци", че са заети с предстоящата клетва на Барак Обама, но благодарили за вниманието.

Медиите обаче до такава степен раздухаха съвпадението на имената, че в Бараково заживяха като първи приятели с Обама. Местната поетеса Верка Иванова дори го увековечи със стихотворение, а във вила в Бараково има и барбекю, "Баракобама".

Даряването на картонения Обама е един вид връщане на шегата. В петък в читалището, което се намира в сградата на кметството, ще се оформи кът на Барак Обама, а всеки желаещ може да се снима до картонения му лик.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)