Избрани Новини

Уго Чавес на предела, бори се за живота си

Демонстрации във Венецуела в негова подкрепа

Венецуелският президент Уго Чавес, който не се е появявал публично от повече от един месец, след като бе подложен на четвърта операция от рак в Куба, се бори за живота си, заяви бившият вицепрезидент Елиас Хауа, цитиран от Франс прес.

"Ситуацията като цяло е сложна и деликатна, но истината е, че Уго Чавес се бори и ще продължи да се бори за своя живот", каза той на среща в Каракас на управляващата социалистическа партия.

Хауа, който бе вицепрезидент на Венецуела от януари 2010 до октомври миналата година, обяви по-рано вчера на митинг в столицата, организиран в солидарност с Чавес, че президентът е жив и ще се бори за пълно възстановяване на своето здраве.

Подобни демонстрации бяха проведени в още няколко венецуелски града и предавани пряко по държавната телевизия.

Венецуелското правителство съобщи в комюнике, че здравословното състояние на президента се променя благоприятно и че белодробната инфекция, която той е развил, е под контрол, предаде Ройтерс.

Чавес е в съзнание, се посочва още в текста. Здравословното състояние на президента е определено като деликатно.

58-годишният Чавес, който управлява Венецуела от 14 години, и бе преизбран през октомври, не можа да положи клетва за нов мандат на предвидената дата 10 януари.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов