Избрани Новини

София – строителна площадка през 2013

Мисия София

02-01-2013, 08:06

Снимка:

Столична община

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Започва градежа на кръстовището при Семинарията и на метрото до Бизнес парка

Скоро пътуването от "Подуяне" до "Красна поляна" ще отнема не повече от 10 минути. През тази година започва изграждането на ново кръстовище на две нива при Семинарията.

Новият участък ще има дължина от около 2 километра и шосе с по две ленти в едната посока. Оттам ще преминава и трамвай, който ще свърже центъра със Студентски град.

Край на задръстванията по бул. "България" пък ще сложи нова естакада при кръстовището с бул. "Ив. Евстатиев Гешов", чиито строеж също ще стартира през тази година.

Общината планира да започне и рехабилитация на някои от по-големите булеварди в столицата - "Цариградско шосе" и "Европа", а вероятно и "Дондуков" в рамките на транспортната си програма за 2013 година.

Столичното метро с усилени темпове се насочва към летището и Бизнес парка.

Строителните работи по новата 5-километрова отсечка трябва да приключат в края на 2014 г. Четирите нови метростанции ще посрещнат пътниците в началото на 2015 г. Очаква се новото трасе да се ползва от около 60 000 пътници дневно.

В началото на годината започва и изграждането на отклонението от жк "Младост" 1 към Бизнес парка. Очаква се това трасе на подземната железница да бъде използвано от още 90 000 души.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов