Избрани Новини

Мандарините започват от левче за кило, гроздето - 3,20

Парите

25-12-2012, 06:03

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Масово обаче хората не пазаруват, а взимат само най-необходимото, жалват се продавачи

От левче до 2,30 за кило се търгуват мандарините в разгара на коледните и новогодишни празници, показа репортерска проверка на Burgasutre по пазарите в града.

С колко ще се бръкнете зависи както от качеството, така и от големината на плода. Малко по-отбраната стока се търгува за 1,70 до 2,30 лв. за килограм, а ниското качество може да се намери по 1-1,30 лв. за кило.

Голямото пазаруване около празниците напълни магазините с клиенти, а продавачите изкараха стока за всеки джоб. Масово обаче хората не пазаруват както преди години, а взимат само най-необходимото, жалват се търговците.

"Около празниците има малко раздвижване, но като цяло не купуват хората. Пари нямат. Наблягат на най-необходимото и търсят по-евтина стока", разказаха за Burgasutre търговци.

Най-често клиентите се спирали на роден зарзават - крехка салата, връзка репички, лук. По-рядко бургазлии посягали към вносните краставици и домати.

Зелената салата върви по 60 стотинки на едро, а по магазините и сергиите излиза почти левче. Връзка репички се търгува за 50 стотинки на борсата, на дребно продавачите им слагат 20 стотинки надценка. Магданозът е 50 стотинки за връзка, толкова е и лукът.

"Няма голяма разлика в цените на едро", разказват наблюдателни купувачи. "Надценката е минимална за салата зеленчуците си купувам от магазина до нас. Но портокали и мандарини взимам на едро. По-трайни са и се запасявам за дълго време", обясни Никола Георгиев.

Екзотичното помело, което освен голямото съдържание на витамин A е и ценен източник на антиоксиданти се продава за 2,20 на килограм.

Един от най-богатите на витамин C цитруси - кивито пък върви за 1,80 лв. Гроздето дни преди Нова година струва 3,20 лв. за килограм.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов