Избрани Новини

5 двойки се взеха в Айтос на 12.12.12

Животът

13-12-2012, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Сред младоженците и хора от Българово

С пет сватби се отчетоха влюбените в Айтос на последната късметлийска дата със съвпадащи цифри в този век. съобщиха от местната администрация.

Това си е истински бум за иначе делничната сряда, коментираха в общината. Заявките за бракосъчетания постъпили дни преди сакралната дата, признаха служителите обредния комплекс.

Една от кандидат-младоженски двойки пък Антон Купенов и Росана Трепкова настояли да отидат още по-далеч с 12-торките и да подпишат брачния си договор точно в 12,12 часа.  

За сватбен ритуал в община Айтос са се записали и младоженци от гр. Българово. Калина и Станчо избрали Айтос и за сватбената почерпка. 

Сред мераклиите да вдигне наздравица на сватбен ритуал точно на 12.12.12 се оказа и известният айтоски гадател Стефан Чакъров. Не той обаче бе младоженецът, а неговата първородна щерка.

Предвид факта, че сватбите в Айтос не са масово явление, 5-те ритуала вчера са си направо сензация. Обикновено те са в събота или неделя най-много три за цяла седмица. Сватбите са предимно през лятото, през зимния сезон са рядкост, коментират още от местната администрация. 

Оттам уточниха, че засега няма заявки за сключване на брак на 21.12.2012 г., сочената от някои дата за свършека на света.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов