Избрани Новини
Рецепта Шаран за Никулден
Пригответе прекрасна вечеря за любимите хора
Никулден е. Време е да помислим за трапезата и за доброто посрещане на гостите. Предлагаме ви една изпитана рецепта наречена Шаран за Никулден.
Продукти:
1 голям шаран
100 мл олио
125 г ориз
4 глави кромид лук
400 мл топла вода
смлян черен пипер
червен пипер
сол
Приготвяне:
• Шаранът се почиства от люспите, вътрешностите, измива се хубаво в студена вода.
• След което се подсушава и се посолява отвън и отвътре.
• Намазва се с олио и се оставя да престои малко.
• В това време лукът се нарязва на филийки и се запържва в олиото.
• Прибавя се оризът и се запържва отново.
• Сместа се разбърква и се добавят подправките.
• Изсипва се в огнеупорна тава и се сипва водата.
• Прави се "гнездо" и в него се слага шаранът.
• Фурната се загрява на 180-200 С.
• Шаранът за Никулден се пече 30 минути.
Добър апетит и прекрасна вечер с любимите хора!
Топ Новини