Избрани Новини

Хванаха ремарке с нелегален тютюн в първомайско село

Крими

30-11-2012, 16:09

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Тютюнът е за над 5 млн. къса цигари

Камион с тютюн за над 5,3 млн. къса цигари задържаха пловдивските митничари.

Вчера след сигнал, подаден от гражданин до полицията в гр.Първомай, е извършена проверка от митнически служители в складова база в с. Дълбок извор, общ. Първомай. Мястото, предназначено за съхранение на земеделска продукция, е било отдадено под наем на шивашка фирма. В склада е било паркирано съмнително ремарке, заради което и е подаден сигналът.

След проверката е установено, че в ремаркето са натоварени 48 кашона, всеки с приблизително тегло между 150кг. и 200кг., съдържащи общо 5 340 кг. ситно нарязан тютюн. От него могат да бъдат свити 5 340 000 къса цигари. Невнесеният акциз е в размер на 811 680 лв.

Ремаркето е прибрано в Митница Пловдив, където днес продължава проверката със снемане на обяснения от лице, имащо отношение към задържаната стока, претегляне и извършване на лабораторен анализ на проби от задържания тютюн.

Установено е, че етикетите на повечето кашони са изрязани. На един от кашоните с нето тегло 200 кг. обаче е останал етикет с обозначение, че съдържанието му е с произход Уганда. По случая работи разследващ митнически инспектор.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)