Избрани Новини

Предават на Гърция ром от Камено, разследван за продажба на бебе

Крими

26-11-2012, 06:01

Снимка:

24 часа

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Новороденото било договорено за 3 000 евро

Ром от Камено е задържан с европейска заповед за арест, издадена от съда в град Кания, остров Крит, по обвинение, че е посредничил при продажбата на новородено.
Полицаите щракнали белезниците на Радослав Иванов часове след погребението на майка му. Според представените от гръцките власти документи през 2008 г. 45-годишният български гражданин е участвал като посредник в схема за продажба на новородено момиченце на име Албена. Малката била договорена за 3000 евро, но продажбата се осуетила, пише в. "24 часа".

Няма никакви доказателства за участието на Радослав, но самият той изрази желание да се върне доброволно в Гърция, каза адвокат Димитър Любенов.
Иванов потвърди това и пред състав на Бургаския окръжен съд. Нищо не съм направил, но ще се върна, заяви арестатът.

45-годишнит ром от години живеел в Гърция със семейството си. Въпреки това не е открит и задържан от властите там.  Председателят на съдебния състав Събчо Събев разпореди Радослав да получи и копие от документите на гръцки език, след като разб,а, че жителят на Камено се справя добре добре с него.

Законът дава право за 3-дневен размисъл на обвиняемия. Ако в този срок той се откаже от доброволното предаване, започва по-дълга процедура - ще бъде насрочено друго дело, на което магистратите ще преценят дали предствените от гръцките власти доказателства са достътъчни. те могат и да откажат изпращането му в друга държава.
И след изтичането 3-дневния срок обаче Родослав е потвърдил, че иска да бъде предаден, без да се чака съдебно решение.
Ромът бе единствено огорчен от това, че ако комшиите го осъдят, той няма да лежи в гръцки затвор, а ще бъде върнат у нас.

Пред последните десетина години Камено се прочу като едно от местата у нас, където продажбата на бебета се е превърнал в добре организиран бизнес.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов