Избрани Новини

Бащата на Сашко вини лекари - не признават, че детето и жена му са болни

Крими

24-11-2012, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Тасев твърди, че повече от половин година майката на детето му Христина периодично получава кървене от ануса и матката

“Нарочно не лекуват жена ми и не признават, че е болна, защото това ще означава, че и Сашко е болен, а аз съм осъден несправедливо.”

Скандалът е между лекари и Костадин Тасев от Сандански, осъден на първа инстанция на 12 г. затвор за блудство със сина си Сашко. Тасев твърди, че повече от половин година майката на детето му Христина периодично получава кървене от ануса и матката, "24 часа".
В края на март Христина роди второ дете - момиченце. Бебето бе оставено в дом, а веднага след изписването на родилката Тасев започна да се оплаква, че жена му не спира да кърви. Мъжът често звъни на наш репортер, за да сигнализира за поредния кръвоизлив и да се жалва от санданските лекари.

“Не знам какво й направиха в родилното, но оттогава мине-не мине, започва да кърви от ануса. Водя я по лекари, но казват, че нищо й няма. Изписваха й някакви хапчета и мехлеми за хемороиди, но не й минава”, оплака се Тасев. Категоричен е, че срещу него има заговор от лекари, полицаи и прокурори, искали да го изкарат насилник на детето си, без да е такъв.

"Осъдиха ме несправедливо на 12 г. затвор без доказателства. Сега обжалвам присъдата. Детето ми е болно, а не съм го изнасилвал. Две години го водихме по лекари с кървене от ануса и нищо не му направиха, накрая мен изкараха виновен. Сега жена ми има същите оплаквания като Сашко, но и нея не я лекуват. Не смеят да признаят, че е болест", допълва разгневен бащата на Сашко.

Той чел в интернет симптомите на болестта на Крон и смята, че Христина страда от това заболяване и по наследство било предадено на детето им. От пролетта досега десетки пъти е водил Христина на прегледи, но все го успокоявали, че е здрава. 
“Подмятат ни от кабинет на кабинет. Тя повръща кръв, има болки в корема. Писал съм жалби до прокуратурата, но оттам ми казаха, че прокурорът не е гинеколог”, допълва Тасев.

Казва, че няма пари, за да заведе Христина на лекар другаде - била без осигуровки и трябвало да плаща. Подозира, че докторите нарочно не я лекували, за да стигне до състоянието, в което преди 3 г. Сашко бе приет в “Пирогов” с опасност за живота. 
“Тогава пак ще кажат, че аз нещо съм й направил”, нервен е Тасев и вини цялата държава. Категоричен е, че навътре по дебелото черво жена му има рани и мехури, които се пукат.

Притеснен е, че ако не бъде лекувана, ще направи голям кръвоизлив и животът й ще е застрашен. Някои лекари питали Христина дали е правила анален секс. Костадин твърди, че няма такова нещо.

Преди 2 седмици, когато Христина се оплакала, че пак кърви от ануса, се обадил на тел. 112. Хирурзи и гинеколози в санданската болница я прегледали. Казали, че й няма нищо. По време на прегледа мъжът надникнал през вратата и видял, че ръкавицата на един от докторите била кървава.

“Този човек е за психиатър. Казвам го най-отговорно и може да ме цитирате! В болницата сме вдигнали ръце от него! Непрекъснато има някакви претенции към нас. Вече трудно издържаме”, ядоса се шефът на хирургичното отделение д-р Георги Алексиев. При прегледите било установено, че жената има хемороиди, които често кървят, но няма друго заболяване.

“Последния път Тасев я довел и казал на колегата д-р Александър Бояджиев, че тя повръща кръв и кърви от ануса. Той я прегледал и е категоричен, че такова нещо няма. Не знам как кърви вкъщи, а тук не. Колегата е забелязал, че е с дамска превръзка, и я изпратил на гинеколог. Там пък установили, че просто е в мензис”, обяснява хирургът.

Направили кръвни изследвания, били в нормата. Медиците казват, че ако има обилно течение, това щяло да се отрази на показателите. Заради оплакванията, че я боли корем и повръща кръв, предложили да й направят гастроскопия, за да се види стомахът, но тя отказала.

“При един от предишните прегледи й направихме колоноскопия, но се установи, че няма рани, както твърди мъжът й. Има слаби хемороиди, с каквито са много хора”, допълва д-р Алексиев. Въпреки че жената не е здравно осигурена, направили всички изследвания безплатно, за да успокоят мъжа й, но той бил непреклонен.

“Пълен абсурд е да се опитва да докаже, че Христина е болна от Крон и го е предала по наследство на детето си. Симптомите на това сериозно заболяване не са само кървене. То е автоимунно, но не наследствено. Този човек опитва да се оневини заради детето си. Разкъсвания, каквито Сашко е имал, не могат да се получат от никаква болест”, категоричен е лекарят.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов