Избрани Новини

Бобено зърно срещу човешка доброта

Общество

12-11-2012, 13:50

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Как двама французи сбъдват детските мечти?

Френски авантюристи посетиха България с благотворителна цел.

Станислас Воджински и Паскал Мао идват от Франция с едно бобено зърно, което започват да разменят в България за други предмети. Те целят да попаднат на истински ценен предмет, който ще продадат на търг в интернет. С парите двамата младежи ще сбъднат мечтата на децата от Дома за сираци в село Дрен.

До този момент бобеното зърно е било заменено за стъклено топче, чанта и часовник.

Идеята за благотворителната инициатива е възникнала, след като французите са се срещнали с представители на българска фондация във Франция. Сега те искат да сбъднат мечтата на сираците, която е през лятото да посетят Бургас и да отидат на море. 

Инициативата ще приключи средата на този месец. Акцията се следи всеки ден от поне 250 потребители, които заявяват готовност за участие в търга.

"Истината е, че бобеното зърно символизира много неща, а най-вече, че когато човек са грижи за него, облива го с любов то става много голямо и докосва сърцата на всички около нас", заключиха французите.
Те разказаха, че никога досега не са се занимавали с благотворителност. Станислас Воджински е преподавател в колежа в Крес, а Паскал Мао се занимава с анимация. Те обаче са категорични, че това няма да е първата им акция, а ще имат още много такива, като се надяват към тях да се присъединят и други авантюристи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов