Избрани Новини

Паисиевите четения започват, открива ги Маргарита Попова

Мисия Пловдив

02-11-2012, 06:28

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Конференцията тази година е посветена на 250 години от написването на „История славянобългарска”

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” открива Международната научна конференция „Паисиеви четения”.

Тази година форумът е под надслов „250 години История славянобългарска” и ще се проведе под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова, която ще присъства на официалното откриване, заяви ректорът на висшето училище доц. д-р Запрян Козлуджов. Тържественото откриване е в 10,30 в  6-та аудитория на Ректората на ПУ.

Старт на „Паисиевите четения” с тържествено слово ще даде деканът на Филологическия факултет доц. д-р Живко Иванов. По реда на церемониала, към присъстващите с приветствия ще се обърнат вицепрезидентът Маргарита Попова, Негово Високопреоствещенство Пловдивският митрополит Николай, ректорът доц. д-р Запрян Козлуджов и представителят на Фондация „Народните будители и АЗ” Кирил Атанасов.

Международната научна конференция „Паисиеви четения” се организира ежегодно от Филологическия факултет на ПУ. Тази година тя ще се проведе на 2 и 3 ноември и ще бъде посветена на 250-годишнината от написването на „История славянобългарска”. Участие са заявили 210 представители на 52 научни институции от 15 държави.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов