Избрани Новини

Да умреш заради ужилване от пчела

Общество

25-10-2012, 12:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Здравният министър в размисли за трагични инциденти и болнични проблеми

Напоследък много се злоупотребява с това, че във фалиралите общински болници и в малките населени места няма достъп до медицинска помощ, каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова в парламента.

Изказването ѝ бе по повод казуса с починал мъж в Оряхово, за който тя изясни фактите.

Ужиленият от пчела 36-годишен мъж е постъпил във филиала на Спешна медицинска помощ в 12.20 часа, като е бил подкрепян от баща си. Мъжът е бил със затруднено дишане.

„Целият екип от двама фелдшери, санитар и шофьор са започнали реанимационни мероприятия. Реанимацията е продължила около 30 минути. В 12.55 часа е констатирана биологична смърт”, обясни Атанасова.
Поради злоупотребяването с темата за фалирали общински болници Атанасова обясни хронологично фактите около закриването на болницата в Оряхово.

„МБАЛ Оряхово е 100% собственост на община Оряхово, като правата на болницата се упражняват от общински съвет Оряхово. Към 1 септември 2011 г. поради натрупани задължения в размер на повече от 2 млн. лв. със заповед на управителя на болницата е преустановен приемът на пациенти във всички поделения.
В момента в РЗИ Враца е открита процедура за промяна в разрешението за осъществяване на дейност от МБАЛ „Христо Ботев” в град Враца, с което се разкрива нова структура – отделение по детски болести и отделение по вътрешни болести филиал Оряхово.
„МЗ изразява готовност за съдействие и подкрепа на всяка инициатива на местното самоуправление, която ще подобри достъпа на хора до медицинска помощ. Искам да поздравя колегите от болницата във Враца, общинския съвет в Оряхово и кмета за позицията и затова че чрез реални действия търсят разрешаване на проблема”, каза Атанасова.
„Нека да не забравяме, че такива казуси има и на други места, но те главно се използват за преследване на политически цели, а тук в Оряхово се търси реално решаване на проблема”, подчерта здравният министър, цитирана от "Фокус".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов