Избрани Новини

МГЕРБ учи младежи как да пишат и печелят европроекти

Архив Бургас

22-10-2012, 13:50

Снимка:

пресцентър МГЕРБ-Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Поради големият интерес на младите хора подобно обучение ще бъде организирано и в Българово

Младежи oт Карнобат се обучават как да пишат и печелят проекти. Обучението бе първото мероприятие на структурата в Карнобат към Сдружение "Младежки Глас”, информират от пресцентъра на структурата.

Тази инициатива е в резултат на желанието на местните младежи да получат една пълна информация за структурирането на бъдещите си проекти. По време на обучението се засегнаха основните фази за анализ, планиране,

определяне на целите и реализация на идеята. За да може един проект да кандидатства по определена програма младежите се запознаха и с планиране на бюджета по дейности. Част от обучението включи практическа игра, в която младежите формулираха своите идеи свързани с организирано сезонно почистване на града.   

„Целта на обучения свързани с подготовка и реализация на младежки проекти е да активизира младите хора от по-малките населени места в тази посока. Именно запознаване с детайлите по организацията на проектите им осигурява нужната информация за действие” уточни

Вадим Рошманов, ръководител на МИКЦ - Бургас "Гласът на младите” към Сдружение "Младежки Глас", финансиран от Националната програма за младежта към НЦЕМПИ.

Поради големият интерес на младите хора подобно обучение ще бъде организирано и в Българово, със съдействието на местната управа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов