Избрани Новини

Рейзи: Правителството направи правилен ход с отлагането на закона за рибарството

Архив Бургас

18-10-2012, 13:07

Снимка:

Велина Савова

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Според созополския кмет е неохобдимо повече време и взаимстване на европейски практики прилагани в други държави, за да се вземе най-правилното решение

Като правилен ход определи отлагането на закона за рибарството кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

Според градоначалника е необходимо повече време и взаимстване на европейски практики прилагани в други държави, за да се вземе най-правилното решение. Рейзи обяви, че новината за това е оповестил още вчера министър Мирослав Найденов по време на среща с рибари в Созопол.

"Ние снощи имахме събрание на рибарите от цялото Черноморие. Дебатирахме точно този закон. Аз мисля, че това е мнго правилен ход да се отложи гласуването на закона с една година. В крайна сметка вече правим трета или четвърта среща с директора на ИАРА,

с целия му екип, а виждам, че и самите рибари започват да разбират каква е идеята на този закон. Аз съм сигурен, че може би и по-рано ще намериме начина и формулата да се реши техният проблем. Все пак нека да не забравяме, че рибарите са много свободни хора. Много от тях риболуват само за хоби", каза още кметът на Созопол.

Той не пропусна да изрази благодарността си както към министър Найденов и екипа му, така и към премиера и правителството за взетото решение.

"Аз съм председател на ловно рибарското сдружение в Созопол и доста от срещите, които се направиха в Поморие и Созпол са по мое желание и настояване. Надявам се да продължим да отстояваме тази позиция за постигането на най-правилното решение. 

Нека видим какви са практиките в другите европейски държави да вземем една Румъния, една Гърция и да направим, така че  рибарите да бъдат доволни и щастливи", добави в заключение Панайот Рейзи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)