Баща и син рамо до рамо в първи клас

Архив Бургас

18-10-2012, 12:07

Снимка:

бТВ

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Шанс да станат грамотни тази година имат 10 500 души от цялата страна, които се обучават по 4 часа на ден с европейски пари

Мъж от Хасково ходи на училище заедно със със сина си, за да е сигурен, че момчето няма да бяга от час.

Учителите приели присъствието на бащата в класната стая като нормално, тъй като мъжът е ученик в същото училище, съобщи bTV.

38-годишният баща се учи да пише и чете по проекта за ограмотяване на възрастни "Нов шанс за успех".

Синът на Сунай Мехмед тръгва на училище две години по-късно от връстниците си. Баща му го записва почти против волята му.

„В България живеем, трябва да знаем български да приказваме", казва таткото Сунай Мехмед.

Бащата и още дузина жители на ромската махала в Хасково са част от проекта за ограмотяване на възрастни "Нов шанс за успех".

Шанс да станат грамотни тази година имат 10 500 души от цялата страна, които се обучават по 4 часа на ден с европейски пари. За всеки ден в клас, учениците получават по 4 лева стипендия. Така на месец в семейството влизат 80 лева - сума която за някой се оказва единствен приход в домакинството.

В края на обучението учениците държат тест, изготвен по стандартите на Министерство на образованието, а удостоверение получават само тези, които вземат изпита.

За скъсаните има поправителен и ако и тогава се провалят - връщат взетите по проекта стипендии./Труд онлайнСнимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"