Избрани Новини

Томислав Дончев: Глобяваме общините, не връщаме пари в Европа

Архив Бургас

09-10-2012, 08:43

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

По ОП „Околна среда" са констатирани нарушения от 4,2 млн. лв в Белослав и Сопот. В тези случаи общините трябва да възстановят средствата, категоричен е Дончев.

Mинистърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев отхвърли тезата, че общините, които допускат нарушения са причина

България да връща евросредствата в Брюксел, пише в. 24 часа. "Този който е образувал процедурата, в която има констатирано нарушение се плаща. Колкото по-голямо е нарушението, толкова по-голяма е корекцията, но парите се връщат обратно в оперативната програма", заяви Дончев пред bTV.

През 2010 г. бе въведена тази система, която да ни позволи да оставим парите в страната, категоричен бе Дончев.

Половината от общините имат финансови корекции, които са от 5000 лв до над 1 млн. лв. Ако общината управлява голям проект и допусне нарушения има опасност санкцията да достигне до 100% от бюджета на местната администрация.

Той посочи и два примера на подобни нарушения - по ОП „Околна среда" са констатирани нарушения от 4,2 млн. лв в Белослав и Сопот. В тези случаи общините трябва да възстановят средствата, категоричен е Дончев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)