Избрани Новини

С 2 млн. лв Столична община чисти речните корита

Архив София

02-10-2012, 19:48

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Предвидено е в организираните територии да се осигури проводимост на водата в около 60 километра от речните корита

2 милиона лева е отделила Столична община за почистване на коригирани и некоригирани речни корита за 2012 година.

Това заяви столичния кмет Йорданка Фандъкова, която направи днес лична проверка на почистващата дейност в района на река Владайска по булевардите "Сливница"и „Христо Ботев".

Съгласно програмата на общината за превенция на наводнения е предвидено в организираните територии да се осигури проводимост на водата в около 60 километра от речните корита.

Фандъкова добави, че към момента се почистват участъци от реките Боянска, Градоманска и Дървенишка, както и повечето дерета в районите на Витоша и Триадица с обща дължина 11 200 метра.

„Към момента са почистени над 80% от предвидените територии в Програмата за планово почистване 2012. Всички срокове до момента се спазват стриктно, като до края на месец ноември всички дейности ще приключат на 100%", изтъкна тя.

По данни на общината до момента аварийно са почистени над 10 хиляди метра с цел превенция на наводнения в критични райони и са възстановени компрометирани участъци от дигите на река Искър, река Блато и река Банска.

Фандъкова подчерта, че има още много идеи за промени и ремонти в столицата, които да подобрят нейното благосъстояние и ако осигури финансиране за всички тях София ще стане чудесна европейска столица.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов