Избрани Новини

Иран блокира Google и отказва участие в Оскарите

Архив София

26-09-2012, 19:30

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Предприетите мерки са в отговор на скандалния филм "Невинността на мюсюлманите"

Недоволството от филма "Невинността на мюсюлманите", който предизвика изключително остри реакции и протести в ислямския свят, сега достигна и до интернет и филмовата индустрия.

Властите в Иран са блокирали онлайн достъпа до търсачката Google, както и до пощенската услуга на компанията Gmail. Припомняме, че от канала за видеосподеляне YouTube, който е собственост на Google, отказаха да свалят обидния зa мюсюлманите клип.

От друга страна, министърът на културата на Иран Мохамед Хосейни заяви, че страната няма да участва в тазгодишната церемония за раздаване на престижните награди Оскар. 

"Официално обявявам, че като реакция на "недопустимата обида", нанесена на мюсюлманския пророк Мохамед, ние няма да участваме в Оскарите тази година и ще поискаме от другите ислямски нации да протестират по същия начин", заявява в изявление той. 

Именно Иран бе избран от журито да се представи в категорията Най-добър чуждоезичен филм с продукцията "Бучка захар", което обаче няма да се състои, ако организаторите на престижните награди не заклеймят "Невинността на мюсюлманите". 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов