Избрани Новини

Зяпаш етикета и смъкваш килца

Архив Варна

18-09-2012, 11:49

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Осведомените потребители слабеят, а не пълнеят

Екип учени от испанския университет "Сантяго де Компостела" установи, че жените, които четат етикетите на хранителните продукти, преди да ги купят, пълнеят по-малко от останалите. 

Проучването, което използвало статистически данни от САЩ, констатирало, че дамите, интересуващи се от изписаните калории и съдържание на продуктите, са средно с 4 килограма по-слаби от останалите.

Екипът изследвал 25 640 американки, попълнили анкети за своите хранителни и шопинг навици. Резултатите показали, че жените, четящи етикетите, са с по-малък индекс на телесна маса с 1,49 пункта.

Това означава намаление от 3,9 килограма за жена с височина 162 сантиметра и тегло 74 килограма. Според ръководителката на изследването Мария Лурейро най-осведомените потребители са тези от градските райони /49 на сто от анкетираните/. Тези, които най-много се зачитат в етикетите, са със средно образование /40%/ и висшисти /17%/.

Само 58 на сто от мъжете се интересували от характеристиките на хранителните продукти, докато при жените този процент скачал на 74.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов