Избрани Новини

Туристическият бранш очаква добър зимен сезон

Туризъм

09-09-2012, 11:15

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Продажбите са започнали още през юни.

Очертава се зимният сезон да бъде много добър, каза в интервю за Агенция „Фокус Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

Продажбите са започнали още през юни. Драганов припомни, че миналата година, поради тежките снежни условия, за около 10 дни беше затворена цялата пътна инфраструктура на страната, което затрудни пътуванията в България и специално към зимните курорти. Подобна беше обстановката и в Сърбия, Румъния, където също беше обявено бедствено положение. Като цяло това се отрази в намаляване на броя на посещенията главно в края на януари и през месец февруари, каза Драганов.

"Поради изборите, които бяха в Гърция и икономическото положение там, ние имахме един спад около 14% в броя на посещенията през месец април. Очакваме тази година точно през тези месеци, да постигнем параметрите, които сме имали по същото време през сезон 2010 – 2011 година, което означава, че като цяло туризмът ще има по-добри показатели, ако нямаме такава тежка зима през сезон 2012 – 2013 година", каза още Румен Драганов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)