Избрани Новини

Светослав Дяков: Аз БГ Пирло? Пресилено е!

Архив София

08-09-2012, 15:18

Автор:

Ангел Домусчиев, Sportline.bg

Всичко от Автора

"Няма да подценим Армения", сигурен е халфът

Светослав Дяков бележи голям прогрес в своята кариера. Спечели всичко с Лудогорец, започва да се утвърждава и в националния отбор.

Снощи изигра пълни 90 минути срещу Италия и е с голям принос за равенството 2:2. На Ботуша го определиха като нашия Андреа Пирло. Съни говори пред Sportline.bg за това сравнение, за отличния мач на отбора ни срещу Скуадрата и предстоящия такъв с Армения.

Светльо, поздравления за играта срещу Италия и добрия резултат. Коментарът ти за мача? Очакваше ли такова представяне срещу европейския вицешампион?

- Благодаря. Аз от вътре не мога да преценя дали сме играли толкова добре. Смятам, че не отстъпвахме на Италия с нищо. Ако трябва да съм честен, малко съжалявам, че не победихме, тъй като имахме реален шанс да го сторим.

Какво не ни достигна? Само късмет ли? Визирам най-вече положението на Манолев в края на двубоя, когато Буфон буквално спаси тима си от загуба...

- Да, имахме положения, пропускахме в някои ситуации, всеки пропуска. Норамално е. Може би малко късмет, малко майсторство не ни достихна, но футболът е съвкупност от всичко по малко.

Любо какво ви каза на полувремето, при 2:1 за Италия, и сега, след мача?

- Любо има доста качества на треньор. На полувремето само ни поощри и каза да продължаваме в същия дух, и ако така продължаваме, със сигурност ще ги обърнем. Нищо, че получихме два наистина много елементарни гола. Но това е футболът. След двубоя пък ни поздрави за раздаването и точката.

За първите две места говорите ли в съблекалнята?

- Не, в съблекалнята се говори как да играем добър футбол, как да се раздаваме всички, да имаме воля, характер. Най-важното - да имаме желание, тъй, както днес. Искаме да благодарим на хората, които дойдоха на мача. Доста хора имаше, можеше и да са повече, но въпреки това трябва да им благодарим на тези, които дойдоха, че са отделили от времето и средствата си, за да ни подкрепят.

Възможно ли е сега да има подценяване на Армения? Да си помислим, че играем много добре?

- Не, няма как да се получи, ние днес сме взели една точка, а трябва да събираме още много точки. Армения има доста добри футболисти, ние ги познаваме горе-долу. Корав отбор са. Така че въобще няма да е лесен мачът.

Ти бе един от най-добрите на терена. В Италия коментират, че ти си "Българския Пирло". Как гледаш на тези определения?

- Малко са пресилени тези неща, днес всички се представихме на едно добро ниво. И тези, които почнаха, и тези, които влязоха. Играхме добре, това е най-важното. Не трябва да делим футболистите в отбора.

Тази вечер на терена клубният ти отбор също получи признание. Лудогорец имаше трима титуляри срещу Италия...

-Радвам се, нормално е. С тези момчета играем всеки ден, тренираме заедно. Дай Боже повече хора от нашия тим да попадат в тази селекция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов