Избрани Новини

Фирми се цакат за виадуктите

Архив София

31-08-2012, 08:43

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Двама от кандидатите да ремонтират виадуктите по "Тракия" и "Хемус" са подали оферти с цени, които ще трябва да се обосноват пред пътната агенция.

Двама от кандидатите да ремонтират виадуктите по “Тракия” и “Хемус” са подали оферти с цени, които ще трябва да се обосноват пред пътната агенция, пише в. "Труд".

Това съобщиха от ведомството, отказвайки да кажат за кои от десетте подадени оферти става въпрос. Ценовите предложения така и не бяха отворени публично.
Според “Медиапул” става въпрос за офертите на “Инжстройинженеринг”, която кандидатства самостоятелно, и на “Пътстрой 92”, която подаде оферта заедно с “Геострой” и “Мостремонт 97”.

Спешният ремонт на три виадукта по двете магистрали се прави по процедурата “договаряне с обявление”, офертите се оценяват по най-ниска цена. Според Закона за обществените поръчки когато има цена по-ниска с повече от 20% от средната, кандидатът трябва да я обоснове.
За ремонта на виадуктите кандидатстват най-големите български пътни фирми, както и австрийската “Порр”, немската “Хохтийф” и руската “Мостовик” в консорциуми с български партньори.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов