Избрани Новини

Гощават със сладко от зелени смокини Маргарита Попова в Созопол

Архив Бургас

29-08-2012, 14:16

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Среща на следко от зелени смокини в Созопол ще проведат вицепрезидента Маргарита Попова и кмета Панайот Рейзи.  

Вицепрезидента на Република България Маргарита Попова пристига в Созопол на 31 август. Освен срещи за развитието на туризма и посещение на храм "Свети георги" г-жа Попова ще бъде гостена от кмета с прочутото созополско сладко от зелени смокини.


По програма вицепрезидента ще се срещне с кмета на Созопол Панайот Рейзи, с който ще обсъдят възможностите за развитие на туристическите обекти и тяхното активно рекламиране. Тема на срещата ще бъдати културните институции в града, по които вече са отпуснати средства. На разговора ще присъстват областният управител Константин Гребенаров и председателят на общинския съвет  Красимира Германова. 

 
Маргарита Попова ще посети и църквата "Св. Георги Победоносец", където са изложени мощите на Св. Андрей Първозвани, частица от Светия кръст и миро от мощите на Св. Николай Чудотворец.

 По-късно същия ден тя ще посети и Етнографския музей, където ще пробва не само сладко от зелени смокини, но и прочутите дамги, с които майката на кмета Панайот Рейзи спечели това лято голяма кулинарна награда.

В обиколката си Маргарита Попова ще бъде придружена от Мария Ралчева, която е началник на кабинета на вицепрезидента и Ирина Грекова, съветник по културата.

   



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов