Избрани Новини

Инспектори по храните: Хотелите all inclusive изрядни

Архив Бургас

21-08-2012, 14:06

Снимка:

Ving Reiser

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

За няколко дни те са проверили 12 хотела, предлагащи услугата

На нито едно нарушение при туристическите обекти, които предлагат all inclusive не са се натъкнали инспекторите от агенцията по храните.

За няколко дни те са проверили 12 хотела, предлагащи услугата. За разлика от тях обаче при други обекти в търговската мрежа откриват нередности. Експертите по качеството на храните съставили 27 предписания и 9 Акта за установяване на административно нарушение. От Агенцията съобщават, че проверките в тази област продължават

Иначе инспекторите са проверили над 4000 обекта в цялата страна. Драстични нарушения откриват в обекти от търговска мрежа и общественото хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни. Те са издали  262  предписания и 63 Акта за установяване на административно нарушение. С временно преустановена дейност са 7 обекта, 6 от тях са от търговска мрежа, а един склад за търговия на едро.

Възбранени и бракувани са общо 947 килограма хранителни продукти, 138 бурканчета с лютеница. 1320 литра сурово мляко, като от тях 1280 литра са възбранени и бракувани от ОДБХ Шумен в млекосъбирателен пункт, където не са представени никакви документи за произход на суровината.

Констатирани са несъответствия в поддържането на системите за самоконтрол, липса на етикетировка, неправилно съхранение на храни, наличие на храни с изтекъл срок на годност, неизпълнение на предписания на контролен орган, непредставяне на заверени свидетелства за здравословно състояние на персонала, липса на течаща топла вода.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов