Избрани Новини

Производителите на памук получават държавна помощ de minimis

Новините

16-08-2012, 13:55

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Дават до 580 лв. на хектар, е за закупуване на семена, продукти за растителна защита и торове за производство на памук

Производителите на памук могат да кандидатстват за държавна помощ de minimis до 28 септември.


Заявления се подават в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие”. Документи се приемат в отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане” по постоянен адрес на физическото лице или едноличния търговец и по седалище на юридическото лице. Държавната помощ, в размер до 580 лв. на хектар, е за закупуване на семена, продукти за растителна защита и торове за производство на памук, съобщиха от Областния информационен център във Варна. Средствата ще бъдат изплатени до 29 октомври.

Помощта се предоставя на земеделски производители, регистрирани по Наредба № 3 от 1999 г. По схемата се подпомагат фермери, които нямат задължения към Държавен фонд „Земеделие”, държавния бюджет или Държавния поземлен фонд. Помощта de minimis за един земеделски производител не може да надхвърля левовата равностойност на 7 500 евро за период от три данъчни години (2010 г. – 2012 г.).

Подробности за условията и изискванията за подпомагане могат да се получат на място или по телефона в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие”. Информация ще бъде предоставяна и на телефон 02/81 87 316, дирекция „Краткосрочни схеми за подпомагане”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)