Избрани Новини

Лиляна Павлова: С добра пътна инфраструктура се привличат инвеститори

Архив Бургас

03-08-2012, 15:34

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Важни инфраструктурни проекти ще бъдат реализирани до края на тази година, обеща регионалният министър в Сунгурларе.

"Още над 20 пътни съоръжения предстои да бъдат ремонтирани в Ришки проход, а после и други две в Бургаска област", обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Сунгурларе.

Там тя откри основно ремонтирания пътен участък Сунгурларе-Мъдрино, който свързва Сунгурларе с главния път Шумен-Карнобат и е изключително важен за района.

В отсечката са инвестирани над 2 милиона лева от държавния бюджет.  Причината за бързата реакция, според Павлова били множеството жалби за лошите условия в този район на страната.

"За нас няма значение дали пътят ще бъде второкласен, третокласен или пък магистрала, защото най-важното е хората да могат да пътуват свободно без да трошат автомобилите си ие да се саздават предпоставки за катастрофи", каза още министърът. 

По думите й конкретно отсечката до селото и община Сунгурларе не е била ремонтирана от 30 години. 

Министър Павлова изрази увереност инвестираните средства в пътната инфраструктура да стимулират инвеститорите и да направят инвестиционния климат на общината до-добър.

Вложените средства в проекта за пътищата в Ришки проход са над 54 милиона лева, рехабилитацията там се очаква да приключи до следващата година. 

В началото на следващата седмица министър Лиляна Повлова ще бъде отново в Бургаска област, когато предстои да бъде открит третокласния път Ахелой Резово, ремонтът по който стартира преди два месеца.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов