Избрани Новини

Комисията по досиетата разкрила 500 агенти за половин година

Архив Бургас

31-07-2012, 09:29

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Продължават проверките на кметове, общински съветници, кредитни милионери, работещи на ръководни постове в администрацията, заетите в международни организации, лечебни заведения и др.

495 агенти на бившата Държавна сигурност е открила при проверките си за периода декември 2011- юли 2012 г. комисията по досиетата, пише в. Сега.

Това става ясно от доклада за дейността на звеното, внесен за разглеждане в парламента. От тях са обявени 426-има, тъй като за останалите законът не позволява оповестяването им. Проверените са общо 14 048 души. 

В документа се казва още, че продължават проверките на кметове, общински съветници, кредитни милионери, работещи на ръководни постове в администрацията, заетите в международни организации, лечебни заведения и др. 

Относно събирането на архивите от комисията уточняват, че са получили всички картотеки от Националната разузнавателна служба на Първо главно управление на ДС. За сметка на това в доклада е записан упрек, че служба "Военна информация" избирателно и бавно предава документи, изискани от тях.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов