Избрани Новини

"Червени пътеки" с кампания в помощ на Ади

Архив Бургас

23-07-2012, 14:39

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

България е на първо място по убити на пешеходни пътеки.

Близките на загиналата на пешеходна пътека миналата година Валя Димитрова насочват усилиията си към кампанията за набиране на средства за лечението на Аделина Коджабашева.

Годишнината от създаването на "Червена пътека" ще бъде отбелязана на 26-и юли, четвъртък. с поставяне на цветя по пешеходните пътеки из страната.

В Бургас събитието ще се състои на пешеходната пътека на Валя от 19 часа. То ще бъде в помощ на 19-годишната Аделина Коджабашева, която страда от тежко онкологично заболяване на костите. В кампанията ще се включат кмета на Бургас Димитър Николов, общински съветници и неправителствени организации.

В София събитието ще е на две места - на пешеходна пътека на бул. „Свети Климент Охридски", в близост до лобното място на Мариана, а от 20:00 часа, на
зебрата на бул."Брюксел"1, срещу сградата на Митница Аерогара София.

Организаторите припомнят, че инициативата е с цел да спазване на правилата и запазване на човешкия живот. Те припомниха, че България е на четвърто място в Европа по брой жертви следствие на катастрофи и на първо по брой загинали на пешеходни пътеки.

"Всеки може да постави цвете на най-близката пешеходна пътека както в знак на съпричастност, така и като предупреждение към шофьорите!", призоваха организаторите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов