Избрани Новини

Супер намаления и 2 за 5 лв. пълнят с читатели Алея на книгата

Архив Бургас

22-07-2012, 12:15

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Десетки нетърпеливи бургазлии се втурнаха да си купят нови книги, възползвайки се от промоционалните цени.

Супер намаления и истински находки като 2 заглавия за 5 лв. изпълниха с народ тазгодишната Алея на книгата.

25 издателства, от които 4 бургаски, разположиха най-хитовите си автори в 11 шатри в Морската градина. Десетки нетърпеливи бургазлии се втурнаха да си купят нови книги, възползвайки се от промоционалните цени.

Намаления се предлагаха почти навсякъде. Всичко от 5 до 9 лв. обяви издателство "Кръгозор". В шатрата на "Бард" всички заглавия бяха с 25% отстъпка от коричната цена.

В сайта им винаги има 20% отстъпка, но сега са 25%, така че пак ще си купим нещо, коментираха млади бургазлии. Повечето обясняваха, че с нетърпение чакат Алея на книгата, за да попълнят поне малко библиотеката вкъщи с хубави книги, но на по-ниски цени.

Въпреки огромния избор, бургазлии не пропуснаха да видят предложенията и на местните издателства. На щанда на "Божич" на супер интерес се радваха новия 5-и том от поредицата с произведения на Петко Росен. Историческата сага на Киро Дженков също е сред най-харчените книги. От поетите пък в хит се превърна "Човешко" на Росен Друмев. На щанда на "Божич" се предлага списание Море, а от вторник наличен ще бъде и новият Алманах Бургас.

На най-голям интерес безспорно се радваха отделените край шатрите кошове с огромни отстъпки. "Всичко по 5 лв." или пък още по-примамливото "2 за 5 лв." привличаха бургазлии като магнит. "Има най-разнообразна литература в тези кошове, всеки може да си хареса нещо, ето аз вече си купих 4 книги", доволна е Магдалена Бъчварова.

"Заради разхода се ограничавам да купувам книги, предимно за детето взимам, но миналата година Алеята много ми хареса и сега с нетърпение искам да я разгледам", обясни Адриана Дончева.

Мария Манолова също залага предимно на книжки за дъщеря си, но се старае на няколко седмици да взима и различна специализирана литратура, за да се обогатява непрекъснато.

"Това е една утроена книжарница на открито и много ми харесва идеята", допълни Манолова и се впусна в пазаруване. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов