Избрани Новини

Супер лаврак удрят в турнира по подводен риболов в Созопол

Архив Бургас

15-07-2012, 10:27

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Турнирът по подводен риболов сe провежда за 8-ма поредна година в Созопол под егидата на кмета Панайот Рейзи.

Супер тлъст лаврак, останал само по нашите райони, успя да извади от дълбините на морето край Созопол състезател на клуб „Ватос Про”. Едрата риба е дива и има много висока цена на родния пазар.

Свилен Попов, чийто харпун безпогрешно прободе рибата с тегло 1 кг 370 гр. беше един от общо 50-те състезатели взели участие в трурнира по подводен риболов.

Събитието за купата „Света Марина” се провежда за 8-ма поредна година, под егидата на кмета Панайот Рейзи и събира най-елитните гмуркачи. 

Състезатели от 12 клуба ловуваха под вода в залива на Созопол в чест на празниците на града, посветени на Света Марина. С турнира започнаха традиционните празници на града, чиято кулминация ще бъде на 17 юли.

Турнирът е кръг от купата за България и всяка уловена риба носи точки на състезателите.  В него взеха участие бургаския клуб ”Тритон”, който е и организатор на събитието, клуб ”Св. Никола”-София, клуб ”Св. Николай”- Шабла, клуб „Месембрия”- Несебър и варненските клубове КПСД”Балтек”, „Ватос Про”, „Варна СУП”,Дайвинг център и клуба към ВВМУ.

Гмуркачите излязоха в открито море с 12 лодки, а състезанието продължи  6 часа. Въпреки топлата вода, която кара рибата да се крие в много дълбоки води, улова бе добър.

Кефал, лаврак и морска врана бяха сред трофеите на участниците.

Всички награди отидоха във варненските клубове, като състезателите бяха наградени от кмета на Созопол Панайот Рейзи и президентът на Българската федерация по подводни спортове Атанас Катрафилов. 

С най-богат улов и с купата „Света Марина” си тръгна Марио Христов от КПСД-Варна. Неговите съотборници Милен Кръстев и Апостол Радев си поделиха второто и третото място. Наградата за най- голяма уловена риба бе присъдена на състезателя от „Ватос Про”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов