Избрани Новини

Учен прогнозира 4 медала за България на Олимпиадата

Архив София

09-07-2012, 13:52

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

По прогноза на британски учен България ще вземе три бронза и едно злато в категория борба на олимпийските игри в Лондон

Британският учен Емили Уилямс прогнозира, че българските спортисти ще спечелят три бронзови и един златен медал на олимпийските игри в Лондон, като всички отличия ще са в категория борба.

Според формулата на Уилямс Станка Златева ще вземе единственото златно отличие за България в категория до 72 килограма. С бронзови медали ще завършат борците в класическия стил Иво Ангелов (60 кг) и Елис Гури (96 кг). Радослав Великов ще завърши трети в категория до 55 кг на свободния стил.


Формулата за изчисление е създадена от професора по икономика Андрю Бърнард, който предсказа с голяма точност класирането по медали на олимпийските игри в Пекин през 2008 г. 

Освен спортната форма във формулата са залегнали и макроикономически фактори като численост на населението на страните и развитието на националната им икономика.

"Формулата на Бърнард е доказала своята ефективност в миналото и ние нямаме основание да се съмняваме в резултатите, изготвени от нея", подчерта Уилямс.

Според изследването най-много златни медали ще спечели Китай - 48. На второ място ще остане отборът на САЩ с 35 титли, следван от домакина Великобритания с 25, Русия с 21, Германия с 15 и други. България ще остане след 40-о място в класирането по медали, предаде Дневник.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов