Избрани Новини

Чужденците искали и чадърът да е в all inclusive

Архив Бургас

23-06-2012, 11:19

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Те честo искали да ползват безплатно чадър и шезлонг и не разбирали, че “ол инклузив” е хотелът им, а не целият Слънчев бряг

Българските туристи са склонни да похарчат на морето повече пари от чужденците. Последните си плащат за ол инклузив и са свикнали всичко да е включено в цената.

Но не всички хотелски бази, които предлагат този пакет, включват и безплатни услуги на плажа, каза управителят на плаж Слънчев бряг-юг, зона Какао бийч Кирил Спасов. По думите му чуждият турист често претендира да ползва безплатно чадър и шезлонг и не разбира, че “ол инклузив” е хотелът им, а не целият курорт.

Ако се върнем години назад-тогава туристът беше по-богат. Сега на плажа се пълнят първо свободните безплатни зони, след това зоните с платени услуги, заяви Спасов.

По думите му, българите са по-дисциплинирани туристи на плажа. Спасителите предимно се оплакват от чужденците, които не спазват указанията им и пренебрегват флаговата сигнализация. Стигало се е до чести пререкания, дори чужди туристи са посягали към спасители при опит да ги извадят от водата при лошо време, каза Спасов.

Не морето, а нарушителите са опасни на плажа, казаха работещите за сигурността на къпещите се. Преди две години спасители са извадили даващ се при червен флаг руснак с дипломатически имунитет.

Спасителите нямат никакви правомощия, ако плажуващият не се подчини на указанията му. Имат право единствено да направят забележка. Ти го предупреждаваш, той казва – аз отговарям за себе си, и влиза. А после спасителят отговаря, каза управителят на южния плаж.

Спасов се надява това лято плажуващите да са по-дисциплинирани и при най-малкия проблем да търсят помощ от спасителите. Те пък апелират към курортистите да не предприемат неразумни действия при лошо време.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов