Избрани Новини

В "Градината на совите" спасиха малко чухалче

Архив Бургас

12-06-2012, 09:50

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Медиците намерили пернатото паднало между двата корпуса на МБАЛ - Бургас. Специалистите в „Градината на совите” веднага поели грижите за безпомощната птица.

Бедстваща малка сова от вида чухал бе спасена след сигнал на лекари от МБАЛ-Бургас до експертите от експозицията „Градината на совите”.

Медиците намерили малкото пернато, паднало между двата корпуса на лечебното заведение. Специалистите в „Градината на совите” веднага поели грижите за безпомощната птица.

Орнитолозите установили, че малкото е току-що излетяло птиче от вида чухал, който е един от най-малките видове нощни грабливи птици в България.

Най-вероятната причина за падането на малкото е неуспешен опит да излети. Понякога се случвало неопитните пернати да не могат да се върнат в гнездото и да остават често на земята, където родителите ги дохранват.

Орнитолозите съветват при намирането на малки нощни птици най-добре да бъдат оставяни на мястото, където са открити. Желателно е птичето да бъде прибрано на тъмно и хладно място. По този начин ще се почувства сигурно и защитено, когато трябва да бъде върнато обратно.

Минути преди полунощ малката сова бе върната в района на болницата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов