Избрани Новини

Ученици се състезават по програма „ЕВРОСКОЛА” на Европейския парламент във Варна

Мисия Варна

08-06-2012, 14:36

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Ученици от 12 училища в Североизточна България ще се борят за квоти за участие в програмата „Eвроскола“ на Европейския парламент. Състезанието ще се състои на 9 юни, събота, в Концертно студио на БНР — Варна от 10,30 часа.

На 9 юни за първи път във Варна  ще се състои регионално състезание „Eвроскола“.

Ученици от 12 училища в Североизточна България ще се борят за квоти за участие в програмата „Eвроскола“ на Европейския парламент. Състезанието ще се състои на 9 юни, събота, в Концертно студио на БНР — Варна от 10,30 часа.

Отборите, класирани на първите места, ще получат дати за участие в програмата „Евроскола“ за своите училища, вероятно за второто полугодие на 2012 година. Повече от 60 български училища и над 1000 български младежи са участвали в програмата "Евроскола" досега от 2006 г. насам.

Целта на състезанието е да даде възможност на учениците да спечелят квота за програмата „Eвроскола“, като демонстрират познания и умения за динамичен дебат по актуална европейска тема и владеене на един от трите работни езика в „Евроскола“: английски, френски или немски.

Състезанието се организира в сътрудничество с Министерството на образованието, младежта и науката и със съдействието на Община Варна. Бюрото работи в партньoрство и с информационните центрове на д-р Андрей Ковачев и на Светослав Малинов, български членове на ЕП. Българско национално радио — Варна е медиен партньoр на събитието.

За втора поредна година Информационното бюро на Европейския парламент в България организира във Варна поредица от публични събития, които стартират на 9 юни.

На 9 юни, събота, от 10,00 часа, в Концертно  студио на БНР-Варна Информационното бюро на ЕП в България организира пресконференция с участието на Виолета Станичич, ръководител на Информационното бюро на ЕП, и на Теодор Стойчев, пресаташе в Информационното бюро на ЕП.

Също на 9 юни, от 19,00, на алеята до Слънчевия часовник в Морската градина, ще бъде открита фотоизложбата „5 години членство на България в ЕС“. Експозицията се състои от 30 снимки, които разказват историята и показват хронологията на членството на България в ЕС чрез избрани знакови за този период моменти. След София изложбата ще бъде показана за първи път във  Варна от 9.06.2012 г. до 17.06.2012 година.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)