Избрани Новини
РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Пълнени пъдпъдъци с камембер и сушени кайсии
Не пропускайте шанса да изненадате любимите си хора с отлична храна, приготвена лично от вас по съвет и рецепта на талантливата Сидония!
Началото е днес! Започваме с изтънчена рецепта за ценители:
ПЪЛНЕНИ ПЪДПЪДЪЦИ С КАМЕМБЕР И СУШЕНИ КАЙСИИ
Продукти:
4 бр. пъдпъдъци
сол, черен пипер
1 глава шалот
4-5 супени кайсии
2 с.л. бренди
2 настъргани моркова
50 гр. бадемови ядки
1 с.л. галета
4 слайса бекон
120 гр. камембер
За глазиране:
2 с.л. мед
2 с.л. зехтин
2 с.л. портокалов сок
1 ч.л. настъргана портокалова кора
стрък прясна мащерка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Стъпка 1:
Почистените пъдпъдъци се измиват добре и внимателно се отстраняват гръдните кости. Подсушават се с кухненска хартия, овкусяват се със сол и черен пипер.
Стъпка 2:
В тиган се загрява малко количество зехтин, сотира се наситненият шалот. Добавят се накълцаните сушени кайсии и брендито. След това се добавят настърганите моркови и натрошените бадемови ядки.
Стъпка 3:
Върху слайс бекон се разпределя от морковената смес и се поставя сирене камембер. Навива се на руло и се пълни пъдпъдъка. Зашиват се и се запечатват в загрят зехтин от всички страни до златист цвят. Намазват се с четка със сместа за глазиране и се поставят в предварително загрята фурна на 170 градуса за 10 минути. След това се глазират отново и се пекат допълнително 2-3 минути.
ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ:
Подходяща гарнитура за пълнените пъдпъдъци са запечено картофено пюре с моцарела или фламбирани портокалови сюприми с коантро и канела.
Бърза резепта за фламбирани портокалови сюпримми с коантро и канела:
Продукти:
4 портокала
50 гр. краве масло
3 с.л. захар
50 мл. коантро
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистват се портокалите и се изрязват филенцата.
В тиган се разтапя кравето масло, но не допускайте да прегори! Добавят се портокаловите филенца, поръсват се със захарта и щипка канела. Добавя се сгорещеното коантро и се фламбира.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Топ Новини