Избрани Новини

Кевин Костнър и Стивън Болдуин се съдят

Архив Пловдив

05-06-2012, 14:05

Снимка:

forum.mavar.info

Автор:

Петя Паликрушева

Всичко от Автора

Съдебната препирня между двамата е по повод общ бизнес – фирма, разработваща нови технология за изчистване на океанската вода от нефтени замърсявания

В окръжния съд на Ню Орлеан, щата Луизиана, започна съдебният процес между двете холивудски звезди – Кевин Костнър и Стивън Болдуин, най-младият брат на Алек Болдуин. Съдебната препирня между двамата е по повод общ бизнес – фирма, разработваща нови технология за изчистване на океанската вода от нефтени замърсявания.

Дълги годни Костнър с партньорите си инвестира в “Оушън тераписалюшънс” (Ocean Therapy Solutions), занимаваща се с  разработването на нефтоочистващо машиностроително оборудване. По-късно в компанията влага пари и Болдуин.

През пролетта на 2010 г. върху технологията на общата фирма обръща внимание британската компания Бритиш петролеум – след мащабното замърсяване в Мексиканския залив. Ръководството на нефтения гигант решило да закупи 32 нефтопречистващи центрофуги за 52 милиона долара и направила първото плащане на фирмата на звездите в размер на 18 млн долара.

Болдуин твърди, че в същото време вече обмислял продажбата на активите си, а Костнър не го информирал за предстоящата крупна сделка. Болдуин смята, че му е нанесен финансов ущърб за милиони долари, защото той продал дела от компанията си, без да разбере за скорошния договор с Бритиш петролеум. Актьорът изисква от Костнър компенсация в размер на 21 млн долара.

В същото време и Костнър направил иск срещу Болдуин за същата сума, обвинявайки бившия си партньор в това, че не го е информирал за намеренията си да излезе от съвместния бизнес по време на важен за общата фирма момент.

Очаква се съдебното дело да продължи около две седмици.

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов