Избрани Новини

Съседски войни: Закана за убийство с нож струва 600 лв.

Мисия Варна

04-06-2012, 16:24

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Мехмедов извадил нож, насочил го към съседа си и крещейки "ще те убия", го преследвал с ножа из квартала

Условна присъда и глоба от 600 лв получи 32-годишният Р. Мехмедов, който преследвал с нож съседа си пред блока.

Драмата се разиграла пред блока в квартал „Левски” привечер на 25 юли миналата година. Съседите били в лоши отношения открай време и неведнъж се стигало и до намеса на полицията.

На въпросната дата потърпевшият съсед се прибирал заедно с детето и съпругата си от близкия магазин, когато се разминал с Мехмедов и неговото семейство. Човекът работел в чужбина и знаел за конфликта, въпреки че не е присъствал, затова казал на Мехмедов, че иска да си поговорят.

Тогава Мехмедов извадил нож (тип пеперуда), насочил го към него и крещейки започнал да го заплашва, че ще го убие. Преследвал съседа си с ножа, обикаляйки около паркираните коли. Въпреки опитите на продавачката и други свидетели на инцидента да усмирят Мехмедов, той продължил да се държи агресивно и пуснал ножа едва след намесата на пристигналия полицейски патрул.

Наказанието, което Районният съд във Варна му определи, е 6 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Мехмедов трябва също да заплати на потърпевшия сумата от 600 лева за причинените неимуществени вреди, както и разноските по делото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов