Избрани Новини

8 май : Пилешки филенца с мед, мащерка и портокали

Архив Варна

07-05-2012, 14:15

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Задължително пригответе ястие, което да създаде празнично настроение у дома или посетете любимия си ресторант. Това ще привлече благоденствие и радост в живота ви.

 

Луната в Стрелец активизира огнената стихия, отговорна за обработката и абсорбирането на храната, превръщайки я в енергия.

Огънят също така съдейства за протичането на пречистващите процеси и освобождаването от токсини и бактерии. Този процес може дa бъде подпомогнат с топли храни, както и с някои подправки и аромати. С подправките обаче не бива да се прекалява - Стрелец управлява черния дроб, а те, както и тлъстата храна, затрудняват функциите му. Когато Луната преминава през този знак, организмът има нужда от витамин С, който пречиства кръвта и укрепва стените на капилярите. Луната в Стрелец ще приеме и обработи много добре веществата, съдържащи се в картофите, суровите зеленчуци, яйчния жълтък, зърнените продукти - най-вече овеса, ориза и неговите производни. Ценни и полезни за организма съставки могат да бъдат успешно усвоени от корите на плодовете и зеленчуците, най-вече цитрусите.

17 унен ден Днес можете да си позволите разкош и дори излишество в менюто. Задължително пригответе ястие, което да създаде празнично настроение у дома или посетете любимия си ресторант. Това ще привлече благоденствие и радост в живота ви. Днес трябва да изключите всякакви прояви на аскетизъм. Можете да консумирате всичко, дори алкохолът в малки количества има благоприятно въздействие, особено червеното вино. Все пак имайте предвид, че става въпрос за изисканост и преклонение пред изтънчените кулинарни творения, а не за безразборно тъпчене с полуфабрикати и набързо приготвени храни. Затова акцентирайте не върху количеството, а върху качеството на храната, обстановката и начина на поднасяне и компанията, в която я консумирате.

Е няма как да не експериментираме днес! - просто денят си го изисква! Я да опитаме тези  Пилешки филенца с мед, мащерка и портокали. Приготвят се много лесно и са изключително вкусни.

Продукти

500 гр. пилешко филе

-Марината:

1 с.л. мед
3-4 с.л. олио
1 с.л. соев сос
1 с.л. бяло вино
сок на 1 голям портокал и/или сок на ½ лимон
1 ч.л. мащерка /сега суха/
1 ск. чесън на ситно или сух
черен пипер меланж - на вкус

Приготвяне:

Смесваме всички съставки за марината и разбъркваме добре за да се получи еднообразна смес. С нея заливаме филетата и оставяме да престоят няколко часа в хладилника. Колкото повече толкова по- добре. След това когато получите вдъхновение или просто ви подгони глада мятате филенцата на скара или тиган.
Поднасят се с ризото и свежа салата, но всъщност са изключително подходяща причина за да разгърнете въображението си. В никакъв случай не си ги изяждайте сами - вървят много с бира в приятелска компания!

Добър апетит!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов