Избрани Новини

24 април : Зеленчукова мусака с кашкавал

Архив Варна

23-04-2012, 14:41

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Желателно е да се избягват суровите храни, зърнените продукти и рафинираната захар.

Луната утре е в Близнаци и в организма стават активни процесите, свързани с дишането и перисталтиката.

Желателно е да се избягват суровите храни, зърнените продукти и рафинираната захар. При Луна в Близнаци в храната трябва да присъстват богати протеинови продукти - риба, яйца, сирене, соя и продукти, богати на калций. Калцият успокоява нервната система, която е възбудена и особено уязвима когато Луната активира принципа на вечно търсещите Близнаци. Съдържа се в млечните продукти , а сред растителните храни подходящи за периода са аспержи, зелен фасул, зелен грах, моркови, карфиол, царевица, кайсии, ананас. Месото трябва да е леко и най-подходящи са пилешкото и рибата. Да се избягва кафето и стимулиращите напитки, които могат да се заменят успешно с билкови отвари, черен и зелен чай.

4 лунен ден. В четвърти лунен ден е желателно да се храните до насита, но без излишества. В менюто следва да присъстват повече зеленчуци. Всички растителни храни имат повишено благотворно влияние върху организма, стига да са естествени, включително и билковите чайове.
Едва ли в този ден ще акцентирате върху готвенето и яденето, но ако все пак проявите интерес към тях, ето нещо бързо, лесно и вкусно, съобразено с нуждите на организма.

Зеленчукова мусака с кашкавал

Продукти:

100 мл растително масло
5 яйца
250 гр моркови
250 гр стерилизиран грах
400 гр картофи
100 гр ориз
2 глави кромид лук
200 гр кашкавал
500 мл прясно мляко
100 гр брашно
1 кофичка кисело мляко
джоджен,магданоз,сол, черен пипер
зеленчуков бульон

Приготвяне:

В мазнината се задушават ситно нарязания кромид лук и настърганите на ренде моркови. Заливат се с бульон или с гореща вода. Прибавят се последователно : картофите - нарязани на кубчета, почистеният и измит ориз и накрая грахът. Ястието се поръсва със сол, джоджен, магданоз, смлян черен пипер и се вари до готовност на картофите и ориза.След това се запича за 5-10 мин.в умерена фурна.В това време се приготвя бешамеловия сос от млякото, яйцата и брашното. Изваденото от фурната ястие се оставя за кратко време да се охлади и след това се залива равномерно с бешамелов сос, поръсва се с настърган кашкавал и се запича във фурна до зачервяване. Сервира се с кисело мляко.

Добър апетит!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов