Избрани Новини

70 бутилки карнобатско вино за Бекенбауер

Архив Бургас

20-04-2012, 17:14

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Михаил Касабов ще подари 70 бутилки шардоне на Кайзера за 70-годишнината на НСА

70 бутилки българско бяло вино от карнобатски регион ще бъдат подарени на футболната легенда Франц Бекенбауер по повод 70-годишнината на Националната спортна академия.

Кайзера е доктор хонорис кауза на НСА и като такъв ще присъства на честването й на 16 и 17 май тази година.

Виното е шардоне, реколта 2009 г. на Минкоф Брадърс, станало бяло вино номер 1 на миналогодишната Винария. Избраното друго вино за Бекенбауер е Лева Савиньон Блан на „Винекс” Славянци, златен медалист от тазгодишната Винария.

Двата еликсира, произведени от селектирани сортове грозде от Карнобатски регион, бяха лично дегустирани от вицепрезидента на Българския футболен съюз Михаил Касабов, който е и близък приятел на Бекенбауер.

Касабов сподели, че Кайзера от години е почитател на българското вино, а вече се е ориентирал изключително към карнобатското.

За да стигнат нашенските бутилки вино до Бекенбауер, свой дял има и карнобатлията Христо Куюмджиев, който пък е причината Касабов да знае вкуса и качествата на белите карнобатски вина.

Михаил Касабов е член на изпълкома на Байерн Мюнхен от 35 години.

Веднага след като дегустира нашето вино и взе 70- те бутилки за Кайзера, Касабов отпътува за Барселона, за да присъства на мача Барселона- Реал Мадрид и срещата от Шампионската лига- Реал Мадрид- Байерн Мюнхен.

Освен че е почитател на виното, Кайзера обича и българските сухи мезета, каза Касабов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов