Избрани Новини

21 месеца решетки и пробация за сода каустик в супата на съученик

Архив Бургас

31-03-2012, 17:13

Снимка:

Монитор

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Заради непоносимата миризма и стипчивия вкус обаче „жертвата” Йордан Йорданов не хапнал от отровната манджа и така оживял

Непълнолетен рецидивист от интернат се опита да убие съученик като му сипал сода каустик в супата и нектара.

Заради непоносимата миризма и стипчивия вкус обаче „жертвата” Йордан Йорданов не хапнал от отровната манджа и така оживял, а подбудителят Венелин Трампов и изпълнителят на „пъклената” поръчка Йордан Пачев застанаха пред съда по обвинение в опит за убийство, пише "Монитор".

И двамата в момента обитават поправителния дом в Бойчиновци, единият е в 7-и клас, а другият в 9-и, и имат средно в досиетата си по 10-12 осъждания като по-големият – 19-годишният Пачев от Плевен, е записал само за 8 месеца 7 присъди, обясни служебният им адвокат Мирослав Василев.

Драмата с отравянето на Йордан Йорданов станала навръх националния ни празник през 2010 г., когато заради търкания на сексуална основа Трампов и Пачев решили да убият Йорданов.

Двамата имали хомосексуални наклонности, откъдето всъщност възникнал конфликтът. Намерили в стаята на чистачката бутилката със сода каустик, отлели от нея известно количество в друго шише и тъй като същия ден, на 3 март, Пачев бил дежурен в кухнята, изсипал в чинията със супата и чашата с нектар на адаша си опасния препарат.

За щастие възпитателката Галя Димова забелязала пяната в чорбата, подушила и даже опитала  лъжица, но бързо изплюла и повикала Бърза помощ. Парамедиците й дали медицински въглен и й направили промивка.

„Искахме да затворим училището интернат, а нас да ни пратят в социален дом“, обясниха пред Темида подбудите си двамата бивши възпитаници на ТВУ-то в Ракитово, след което се разкаяха и признаха, че да отнемеш човешки живот “било гадно”.

И Трампов, и Пачев са вменяеми и добре са разбирали постъпките си, в случая става въпрос за лекомислие и затова Пачев получи 1 година и 9 месеца затвор, а инициаторът - 2 г. и 9 м. пробация.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов