Избрани Новини

Брезница отново на бунт

Архив Пловдив

28-03-2012, 11:54

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Децата от местната гимназия най-вероятно отново ще спрат да ходят на училище

Брезница пак се вдига на бунт от утре. Децата от местната гимназия най-вероятно отново ще спрат да ходят на училище. Те се върнаха в класните стаи след едноседмично отсъствие на 22 март. Ден по-рано на митинг в селото родителите получиха обещание, че назначението на и.д. директора Ангел Живков ще бъде преразгледано.

Едноседмичното примирие изтече, утре в 7 ч. излизаме на площада за час, твърди Ахмед Чолак, един от активистите на бунта, във Фейсбук. Следобяд брезничани ще бистрят как да продължат да изразяват недоволството си.

Снощи път на протест в Гоце Делчев бе поискан имунитета на депутата от ДПС Алиосман Имамов, предаде Фокус. Ние сме против деца да се използват за политически, етнически и финансови цели, заявиха събралите се хора в подписка. Те настояват още и зам.шефът на общинския съвет Шакир Аян да напусне поста, да се оттегли и зам.кметът Саид Иброш.

Протестиращите настояват и за намесата на Главна прокуратура, МВР, националния омбудсман, Държавна агенция за закрила на детето, Дирекция за социално подпомагане, Комисията по защита правата на човека към парламента, както и комисията по дискриминация, които да установят и накажат виновните за конфликта в гоцеделчевското село Брезница. Подписката ще бъде внесена в Народното събрание.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов