Избрани Новини

Айтозлия грабна златото в първенство по свободна борба за деца

Архив Бургас

09-03-2012, 13:58

Снимка:

Община Айтос

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Състезанието е най-авторитетното в България. Тази година то се проведе в Сливен, а участие взеха над 200 деца от 41 клуба от цялата страна.

Алиш Алиш от Айтос отстрани всичките си съперници и се пребори за златния медал в категория до 32 кг на Държавното лично първенство по свободна борба за деца.

Освен с шампион клуба се прибра и със сребърен медалист - Октай Ружди. Макар че остана втори в своята категория до 42 кг, само точка го делеше от първото място.

 „Нашите момчета са единствените състезатели от Бургаска област, спечелили злато и сребро”, похвали ги треньорът им Ружди Ахмед.

Състезанието е най-авторитетното в България. Тази година то се проведе в Сливен, а участие взеха над 200 деца от 41 клуба от цялата страна.

„Едно от момчета ни вече е в състава на „Левски” – София. Най-добрите от децата в клуба имат шанс да отидат в ЦСКА и „Левски” – отсега ги готвим за елитния спорт”, допълни Ахмед.

Сега на малките спортисти от КСБ „Айтос” им предстои участие  в Международния турнир по свободна борба за деца в Лозница на 7 април. Турнирът е своеобразна контрола преди Държавния личен и отборен шампионат за деца през май в Горна Оряховица.

Там отборът ще вземе участие във всички 11 категории. От клуба са си поставили амбициозната задача да оберат златните медали поне в половината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов