Избрани Новини

Тодоровден: Професионална езда - във Виница и кушии с магарета - в Екопарка

Мисия Варна

03-03-2012, 14:19

Снимка:

© IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Ездови клуб “Ангард”, спортен клуб по конен спорт “Варна” и спортен клуб “Хан Кубрат” се представиха общо с 40 коня в състезанието на конната база във „Виница” днес.

Tри варненски клуба по конен спорт се включиха в атрактивна надпревара по прескачане на препятствия по случай Тодоровден.

Ездови клуб “Ангард”, спортен клуб по конен спорт “Варна” и спортен клуб “Хан Кубрат” се представиха общо с 40 коня в състезанието, което започна в 10.30 ч. на конната база в кв. „Виница” днес.

Участниците трябваше да преодолеят две препятствия. Първото - с височина между 80 см и 1 м, е за деца, любители и неучаствали коне. Другото изпитание - за професионалистите, е с височина 1,20 м.

В същото време в екопарка в Св. Константин собственици на коне, каруци и магарета участваха в традиционните кушии.

Жокеи с 40 расови жребци премериха сили пред погледите на почти рекорден брой зрители.

На конната база във Виница 19-годишната Мишел Димитрова и жребецът Демон (спортен клуб по конен спорт “Варна”) спечелиха първото място в класа за професионалисти, а Даниел Манев и Веселин Петров от същия клуб са на второ и трето място.

При юношите купата грабна 17-годишната Дафи Чавдарова. Въпреки проблемите, които имаше с коня си Зингер, тя успя да победи Димитър Веселинов от спортен клуб по конен спорт “Варна”. Младият жокей спечели второ и трето място с жребците Солон и Лорд Дарси.

Конят Зингер триумфира и с Теодора Димитрова, която завоюва първото място сред децата. При любителите победител стана Къньо Тодоров от спортен клуб “Варна” с кон Айдахо.

Призьорите получиха купи и медали, връчени им от общинския съветник Костадин Костадинов.

Днешното шоу бе организирано от варненските клубове по конен спорт “Ангард”, СККС “Варна” и “Хан Кубрат” с помощта на Община Варна. Следващият конен спектакъл във „Виница” ще бъде на Гергьовден.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов