Избрани Новини

Тараторът ни - културна ценност

Новините

27-02-2012, 06:13

Автор:

в. Труд

Всичко от Автора

"Наскоро попитали френския министър на културата Фредерик Митеран кое му е любимото ястие и той отговорил: българското кисело мляко с краставици, или както се нарича в България - таратор"

Българските кулинарни продукти могат да влязат в списъка на световното нематериално културно наследство на ЮНЕСКО,

а това се отнася и за народното ни творчество, песни, танци и занаяти, пише „Труд”, като цитира зам.-министъра по земеделие и храни Светлана Боянова по време на Международния земеделски салон в Париж, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Франция вече го е направила, като е вкарала своята кулинария под закрилата на ЮНЕСКО.

"Наскоро попитали френския министър на културата Фредерик Митеран кое му е любимото ястие и той отговорил: българското кисело мляко с краставици, или както се нарича в България - таратор", казва Боянова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов