Избрани Новини
Тараторът ни - културна ценност
"Наскоро попитали френския министър на културата Фредерик Митеран кое му е любимото ястие и той отговорил: българското кисело мляко с краставици, или както се нарича в България - таратор"
а това се отнася и за народното ни творчество, песни, танци и занаяти, пише „Труд”, като цитира зам.-министъра по земеделие и храни Светлана Боянова по време на Международния земеделски салон в Париж, съобщиха от пресцентъра на ведомството.
Франция вече го е направила, като е вкарала своята кулинария под закрилата на ЮНЕСКО.
"Наскоро попитали френския министър на културата Фредерик Митеран кое му е любимото ястие и той отговорил: българското кисело мляко с краставици, или както се нарича в България - таратор", казва Боянова.
Топ Новини