Избрани Новини

Бившия шеф на МВФ Строс-Кан в ареста заради оргии

Архив Бургас

21-02-2012, 14:52

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Секс партитата се провеждали в Париж и Вашингтон

Диминик Строс-Кан се оказа отново зад решетките.

Той беше арестуван от френската полиция в рамките на разследване на мрежа, организирала оргии с проститутки от двете страни на Атлантика. Секс партитата, за които плащали двама бизнесмени, се провеждали в Париж и Вашингтон, предава bTV.

Бившият шеф на Международния валутен фонд бил повикан в полицейски участък в град Лил, за да даде показания като свидетел по случая. Органите на реда обаче го задържали за допълнителен разпит с оглед евентуално повдигане на обвинения.

Преди година Строс-Кан бе спряган за кандидат-президент на предстоящите избори за държавен глава във Франция. Днес обаче никой не говори за това след поредица от скандали, в които бе замесено името му.

Бившият шеф на МВФ бе принуден да напусне поста си през май миналата година, след като бе обвинен в опит за изнасилване от камериерка в нюйоркски хотел.

Делото срещу финансиста беше прекратено, тъй като показанията на камериерката не бяха достатъчно убедителни за съда. Оттогава обаче още две жени отправиха подобни обвинения към него.

62-годишният бивш министър бе спряган като претендент за поста на президента Никола Саркози. Поредният скандал около името му идва в много неподходящ момент за съпартийците му от Социалистическата партия на Франция. Техният кандидат-президент Франсоа Оланд има шансове за спечелване на изборите.

В дясно вече злорадстват - бившият лидер на крайнодесния Национален фронт Жан-Мари Льо Пен заяви, че ще е „невероятно”, ако социалистите не са знаели за сексуалните практики на Строс-Кан.

Адвокатите на задържания обявиха, че той ще сътрудничи на властите, за да излезе с чисто име от новата афера.

Според съобщения в пресата обаче Доминик Строс-Кан е задържан като „съучастник в сводничество” и за „злоупотреба с фирмени средства”. Мярката му за неотклонение може да бъде удължена, ако прокуратурата реши да му повдигне обвинения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов