Избрани Новини

И пловдивски гадателки се свързват с НАП

Архив Пловдив

07-02-2012, 15:02

Автор:

Анастасия Близнакова

Всичко от Автора

Най-бързи в изпълнение на изискването са хранителните магазини, като в техния бранш он-лайн връзка имат 1 104 обекта.

Две гадателки и 253 фризьорски салона от Пловдив и областта свързаха касовите си апарати с единната електронна система на Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от пресцентъра на териториалното звено. Данните на приходната агенция сочат, че същото са направили вече 84 хотела, 31 заложни къщи и 21 златарски магазина от региона. Най-бързи в изпълнение на изискването са хранителните магазини, като в техния бранш он-лайн връзка имат 1 104 обекта.

Общо за Пловдивско фискалните си устройства с приходната администрация са свързали 10 600 търговци. Дистанционна връзка са осигурили и 1 451 фирми, които обслужва дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители”. Между тях има и големи търговци от Стара Загора, Хасково и Пазарджик.

НАП Пловдив напомня, че в края на март изтича срокът, в който всички притежатели на фискални устройства, трябва да ги свържат с агенцията. Дотогава и всички бензиностанции и газ-станции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си.

Всеки търговец може да провери в интернет страницата на агенцията http://nap.bg дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите или ще му се наложи да си купи ново. Допълнителна информация за свързването на касовите апарати със сървърите на НАП търговците могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов