Избрани Новини

Маринчешки остава на командно дишане

Архив Пловдив

01-02-2012, 12:12

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Маринчешки е с политравма на гръдния кош и таза. Има счупвания на 10 ребра отляво и 10 отдясно, както и тежка белодробна контузия, която налага механична вентилация.

Все така критично остава състоянието на кмета на Съединение Евгений Маринчешки, който пострада при катастрофа на магистрала "Тракия" на 18 януари, съобщиха от пресслужбата на УМБАЛ "Свети Георги" за Plovdivutre.bg.

Градоначалникът до ден-днешен е настанен в Клиниката по анестезия, реанимация и интензивна терапия (КАРИТ). Това, което не е казано до момента е, че в неговото състояние се е наложило потискане на съзнанието с медикаменти, за да може да понесе механичната вентилация, на която е подложен. Така се процедира в повечето подобни случаи.  

Припомняме, че Маринчешки е с политравма на гръдния кош и таза. Има счупвания на 10 ребра отляво и 10 отдясно, както и тежка белодробна контузия, която налага механична вентилация. Тазът е счупен на четири места. Няма данни за черепно-мозъчна травма. За да се предприемат по-нататъшни медицински интервенции обаче, трябва да се стабилизира функцията на белите дробове на пациента, обясниха след инцидента от КАРИТ.

Лекарите не се наемат към настоящия момент с прогноза за крайния изход от тежкото състояние на пациента си и отказват да дават информация.  

Припомняме версията на полицията за инцидента, според която на 18 януари в 9, 15 часа на разклона за село Труд, аудито на кмета поднесло на пътя, завъртяло се и се забило в разделителната мантинела. Маринчешки успял да позвъни на свои близки , които повикали линейка. На място бил изпратен и екип от огнеборци, които разрязали ламарините и извадили Маринчешки. Вероятната причина за катастрофата е шофиране с несъобразена с пътната обстановка скорост.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов