Избрани Новини

Санкции за лекари от медицинската експертиза за неправилно трудоустрояване

Новините

04-01-2012, 15:18

Снимка:

Sofia Photo Agency

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Според Сдружението на лекарите от медицинската експертиза управляващите “за пореден път са се изгаврили със статута на българския лекар

Лекарите от ТЕЛК и НЕЛК ще възстановяват изплатените обезщетения или пенсии за инвалидност, ако решението им бъде отменено или изменено

от горестоящия административен орган или административен съд, предвиждат промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО), влезли в сила от 1 януари, съобщи Mediapool.

Според Сдружението на лекарите от медицинската експертиза управляващите “за пореден път са се изгаврили със статута на българския лекар“. Те предупреждават, че ще се стигне до закриване на много от експертните комисии заради нежеланието на лекарите да работят под натиск. Освен това процентите на намалена трудоспособност на хората щели да се занижават умишлено от страх от налагане на ревизионни актове.

През лятото на 2010 година подобни санкции за лекарите от експертизата бяха отменени след дълга борба от тяхна страна. С промените в КСО от края на миналата година обаче отново се появи текст, предвиждащ санкции. Лекарите от медицинската експертиза са възмутени, че това е станало тихомълком, без никакво обсъждане. Според заетите в медицинската експертиза срещу тях и срещу лекарите като цяло се води кампания. Те са изпратили писмо, с което търсят подкрепа от страна на пациентските организации.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов