Избрани Новини

Земеделци усвоили над 270 милиона от европейски фондове

Архив Пловдив

29-12-2011, 13:28

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Силен акцент бе даден на усвояването на средства по Европейския фонд за развитие на селските райони


275 милиона лева е излаптил държавен фонд "Земеделие" на производителите и бенефициентите на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), се хвалят предновогодишно от пресцентъра.

През декември са изплатени над 80.5 млн. лева на 21 716 животновъди – по схеми от националния бюджет на глава животно за говеда, биволи и овце и кози майки – общо 51 млн. лева, както и от Европейския фонд за гарантиране на земеделието – за млечни крави – 29,5 млн. лева, се казва още в съобщението.

Силен акцент бе даден на усвояването на средства по Европейския фонд за развитие на селските райони, като само през декември бяха платени 195 млн. лева, в това число и съфинансирането с източник ЕЗФРСР.

По втора ОС от ПРСР, в това числo и субсидии за необлагодетелствани райони и за агроекология, бяха платени над 65 млн. лева, като тези плащания за първи път се извършват в рамките на календарната година.

Положени бяха изключителни усилия за оторизация и навременни плащания по всички мерки от Програмата за развитие на селките райони (ПРСР), и техният размер достигна 130 млн. лева, съобщават още от фонда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов